viernes, 19 de diciembre de 2008

Que ha significat l'assignatura de NTAE per a mi

Aquesta actualització la dedicaré especialment a fer referència a la influència que ha comportat l'assignatura de Noves Tecnologies Aplicades a l'Educació personalment.

Principalment, el que va comportar una novetat per mi va ser el fet de duur a terme les classes davant d'un ordinador. Mai abans havia estat tantes sessions davant d'un ordinador i amb un professor donant matèria. Aquesta acció va comportar que per una part prestés atenció i m'interesés per la matèria, mentre que per l'altre hi havien alguns factors com ara el internet o el fet de no seguir els passos a la mateixa velocitat que anava el professor explicava que feien que desconectés totalment.

Els avantatges o coses possitives que trec d'aquesta assignatura són prou destacables. Per començar:
  1. He aprés a crear un blog, fer actualitzacions, crear entrades, gadgets ...
  2. He conegut un altre navegador d'Internet. El FIREFOX. Aquest presenta bastants més avantatges que el INTERNET EXPLORER, i a més a més, amb les classes hem treballat moltíssim amb aquest navegador, fet que ha comportat saber utilitzar-lo millor.
  3. He descobert el GOOGLE DOCS! Considero que és un dels grans recursos que m'emporto d'aquesta assignatura ja que ha sigut el programa que més he utilitzat tant per aquesta assignatura com per d'altres.
  4. El programa AUDACITY. Programa amb el qual vam treballar a classe i vam utilitzar en algunes sessions didàctiques com la ràdio.
  5. El programa CMapTools. Aquest programa a sigut també un gran recurs per altres assignatures. El fet de poder fer per ordinador mapes conceptuals i a la vegada crear enllaços que et portin a pàgines web relacionades amb el tema, considero que es un gran avantatge pels estudiants.
  6. Treballs en grup com ara : Pissarres Digitals, Xtec, Edu3.cat, Ràdio, Youtube, LaViquipèdia, Jclic i la comunicació amb presentacions. Ens aquests treballs ha sigut quan més ens hem preparat. Han sigut temes que hem tractat a fons, en general m'han semblat prou interessants, però el meu tema que van ser les pissarres digitals, va semblar-me fantàstic! A part de ser un tema desconegut per a mi ja que mai abans havia tingut contacte amb pissarres digitals, pissarres digitals interactives o tablets PC, va comportar que pogués endinsar-me molt més en les seves avantatges i inconvenients, en algunes experiències viscudes per professors i alumnes, possibles activitats que es poden dur a terme ... En general va ser un tema que va agradar-me bastant. Tot i que m'agraden molt les pissarres normals, no deixo de creure que aquestes són tant un bon recurs com suport pel professorat.
  7. Els programes JCLIC I JCLIC AUTHOR. Aquests dos programes m'han semblat molt productius. Tots dos són molt diferents ja que per una banda tenim un que crea activitats pels alumnes i l'altre fa més l'activitat de mestre ja que avalua els continguts realitzats ... En aquests programes, els quals no coneixia, vaig poder crear diferents activitats per nens i portar-les a la pràctica. En general no va ser difícil treballar amb aquest programa ja que és bastant simple a l'hora de crear les activitats. El greu problema va sorgir al voler-los penjar al blog.
  8. He après a fer enllaços des de el Youtube, des de la carpeta del blink...
  9. He après a penjar vídeos directament al blog ...
  10. He ampliat el meus coneixements amb el Programa MOVIE MAKER. Aquest programa, que ja havia utilitzat algun cop, va semblar-me increible! Amb ell, jo l'havia fet servir com el powerpint. A mesura que vam anar treballant amb aquest programa, vaig descobrir els efectes, transicions, maneres d'importar el vídeo, com dividir-lo ... A més a més aquest fet que va comportar-me crear cançons per el meu grup de nens (actualització més avall) i també aprendre a penjar-lo al blog i al youtube. Aquest ha sigut un rpograma que he seguit utilitzant sovint.
  11. Conferències molt interessants i dinàmiques

En general puc dir que ha sigut una assignatura per treure bastant profit ja que he pogut comprovar amb diaris, revistes, enquestes, conferències i experiència pròpia que les noves tecnologies o les TIC dites avui en dia, són molt importnts en el nostre entorn educatiu. M'he adonat que les noves tecnologies cada dia s'estan endinsant més en el nostre entorn i crec que avegades per bé i d'altres per a malament, però que les necessitem. En aquestes tecnologies podem trobar moltíssim recursos que poden ajudar-nos. Considero que la gent jove pot familiaritzar-se amb aquestes noves tecnologies, però la gent més gran hauria de especialitzar-se una mica més ja que també els hi pot ser útil. També he de dir, que igual que hi trobem avantatges, també i trobem desavantatges. Però condiero que en aquest món no hi ha res perfecte.

En conclusió, penso que ha sigut una assignatura que ens ha ensenyat d'una forma dinàmica, teorica i pràctica les noves tecnologies en molts àmbits. Tant a l'escola com fora d'ella. Penso també que apart d'ajudar-me de cara a l'ensenyament i de cara a la meva professió, aquesta assignatura també m'ha obert portes per dur a terme altres activitats. Considero que en aquesta he trobat molts recursos acadèmics, entre els quals destacaria el Google Docs i Movie Maker.

No hay comentarios: