miércoles, 7 de enero de 2009

Enquesta

Dies enrrere vaig realitzar una enquesta en aquest blog. La pregunta que vaig realitzar va ser:
- Quins temes sobre les noves tecnologies us interessen més?
i les respostes possibles eres:
a) Com aplicar les TIC a l'escola
b) Experiències
c) Activitats diverses
d) Programes
e) Enquestes
f) Les TIC a Catalunya
g) Les TIC a tot arreu del món en general

Com podeu veure els resultats han sigut els següents:
a) Com aplicar les TIC a l'escola __________________ 60%
b) Experiències______________________________60%
c) Activitats diverses__________________________47%
d) Programes_______________________________ 34%
e) Enquestes _______________________________ 52%
f) Les TIC a Catalunya________________________ 8%
g) Les TIC a tot arreu del món en general___________ 21%

Tot i que no es pot arribar a generalitzar ja que només en aquesta enquesta han votat 23 persones, es fa evident que la gent està bastant interessada en com aplicar les TIC a l'escola i saber sobre diverses vivències i experiències de gent que les hagi probat. Crec que aquest fet és molt important ja que poc a poc les TIC s'estan introduint cada vegada més en les nostres vides i sobretot a l'escola, i és necessàri i imprescindible saber quin ús es pot arribar a fer amb aquestes i com es poden aplicar dins l'aula. El mateix considero que succeeix amb les experiències o les entrevistes a persones que han treballar amb les TIC. Sempre és millor saber l'opinió del altres vers una cosa i així tenir la possibilitat d'aprendre encara molt més. Amb les entrevistes es possible conèixer casos en els quals hi han hagut problemes amb aquestes o, pel contrari, es pot donar el cas que es coneguin casos en els quals les TIC han dut a terme unes activitats molt enriquidores. Tot i així, també considero que les entrevistes comporten un augment en el coneixement sobre qualsevol aspecte ja que sempre pots aprendre alguna cosa més.

Sobre les activitats diverses, també ha estat molt bé en quant a vots ja que aquest ha rebut el 47%. És normal que la gent estigui interessada en temes com aquests ja que és important saber les activitats que es poden arribar a dur a terme smb les TIC. Personalment, considero que actualment la gent no es conscient de tots els avantatges que es troben en les TIC i sobretot l'ús que es pot arribar a fer amb aquestes. En part, això potser s'esdevé ja que moltes escoles o llocs de treball no disposen d'ordinadors o eines tecnològiques i aleshores no poden fer ús d'elles. Però igualment segueixo considerant que aquest tema es prou interessant com aprofundir-lo.

Una altra pregunta van ser els possibles programes que en aquest cas va rebre un 34% de vots.
Aquest potser, no es veu considerat com dels més interessants ja que als mestres per exemple, no es veuen interessats en els programes sinó en les activitats que poden realitzar amb aquest. Això comporta una situació una mica il.lògica ja que per poder disposar d'una activitat amb les TIC necessites obviament el programa per realitzar la tasca o l'activitat.

Amb el 52% dels vots veiem les Enquestes. Aquestes també es veuen prou votades ja que la gent es veu molt interessada pels comentaris i l'opinió dels altres. Per fer estudis, per millorar les TIC o simplement per curiositat són necessaris molts estudis i entre ells les enquestes. En aquestes pots trobar molta informació i sobretot veure quina és l'opinió en general de la gent. Una enquesta sobre les TIC pot semblar molt interessant ja que es poden arribar a fer preguntes molt diverses i amb continguts molt diversos i diferents.

Per altra banda veiem les TIC a Catalunya on han rebut un 8% de vots. Aquestes es possible que no hagin rebut masses vots ja que la gent es veu més interessada amb les TIC en general arreu del món. Considero que actualment la gent està molt implicada mundialment o almenys interessada en saber o informar-se sobre les coses que passen arreu del món. És interessant saber les diferències que hi ha amb la teva ciutat i les altres, igual d'interessant que comparar les TIC de diversos llocs i saber le sdiferències o les coses que cadascú podria millorar per anar evolucionant.


Personalment considero que les TIC a l'escola, les experiències, les activitats i enquestes són molt interessants com a temes ja que actualment són temes molt habituals i propers. És important informar-se sobre la influència de les TIC a l'escola igual que l'importància de les experiències viscudes i explicades que et fan viure una mica més i fer-te ficar en la pell dels altres. Les activitats i les enquestes també les considero importants ja que són uns facotrs que poden proporcionar-te molta informaicó sobre el tema que estem tractant.

No hay comentarios: