viernes, 31 de octubre de 2008

Els nens que utilitzen ordinadors a les escoles treuen millors notes ...

Tot i que han hagut moltes crítiques sobre la presència d'ordinadors a les aules sempre s'han vist aquests com un progrés beneficiós pels alumnes, encara que mai s'havia fet un estudi sobre aquest tema.


Fa poc, una escola va decidir fer un estudi.
Aquest s'ha realitzat amb 52 nens de Barcelona, de tres anys i durant tres mesos s'ha anat analitzant l'aprenentatge dels nens en les diverses matèries utilitzant per això aules multimèdia.


A tots els alumnes s'els va substituir totes les seves eines tradicionals com ara els llapis, gomes ... per un ambient més digital com ara els ordinadors, tablet PC, projectors i pizzarres digitals ...



RESULTATS DE L'ESTUDI:
- El 84'6% dels alumnes que han utilitzat Tablet PC van finalitzar el trimestre amb una puntuació de Notable.
- Tot els alumnes que van utilitzar noves tecnologies van desprendre més emoció i motivació per les assignatures.
- Major eficàcia en la classe. (Realitzaven més exercicis a classe, més correccions ... )
- En el cas de les matemàtiques, els alumnes que vàren utilitzar les noves tecnologies van incrementar de 3'4 a 8'5.

*En les següents imatges podreu observar l'augment que es va produir en les aules ordinàries sense accés a noves tecnologies i l'augment que es va produir a les altres classes on si van utilitzar-les:



Així que, com podeu observar, en aquest cas veiem com les noves tecnologies han fet incrementar el nivell de classe d'aquesta escola, tot i que diversos cops la població no ha estat d'acord amb aquestes noves màquines. Es evident la pregunta que hauriem de plantejar-nos:
- Creieu que aquest augment de nivell prové de les noves tecnologies, o per altra banda es deu al bon funcionament i dinamisme dels professors? Que considereu que es pot fer per motivar als nens d'avui en dia?
.

No hay comentarios: